Hangar.no
Foto: Emirates

Verdens korteste rute med verdens største passasjerfly startet i dag

Fra 1. juli flyr flyselskapet Emirates to ganger om dagen med verdens største passasjerfly, Airbus A380 mellom Dubai i Emiratene og Muscat i Oman.

Ruten er kun på 340 kilometer, altså 34 mil. Flyselskapet skriver i dag på Twitter at for å sette dette i perspektiv er antall kilometer med kabler som er endel av Airbus A380-flyets systemer, på hele 500 kilometer om de ble lagt etter hverandre.

Selskapet skal fly;

EK862 Dubai – Muscat 08:25 – 09:40 / daglig 
EK863 Muscat – Dubai 11:15 – 12:25 / daglig

EK864 Dubai – Muscat 16:10 – 17:25 / daglig 
EK865 Muscat – Dubai 19:05 – 20:15 / daglig

Airbus A380 er produsert for å kunne fly langdistanseruter og det kan derfor virke noe pussig at en da setter inn et slikt fly på en rute som er litt lengre enn mellom Oslo og Gøteborg. Svaret ligger i at selskapet har en økt etterspørsel som gjør at de enorme A380-flyene kan fylles helt opp med passasjerer.

Emirates er verdens største operatør av kjempeflyene A380.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer