-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Verdens største fly flyr igjen etter ett år på bakken

Verdens største fly, Antonov 225, er på nytt godkjent for å kunne fly. Det enorme transportflyet som er helt unikt i verden, har det siste året stått parkert på bakken med omfattende modernisering.

Flyet har fått et helt nytt elektrisk system, og oppgraderinger i cockpiten, melder Flightglobal, uten at selskapet som eier flyet vil gå i detalj på systemene som er modernisert.

Flyet besøkte Oslo lufthavn i 2014 til et stort antall med fremmøtte tilskuere langs gjerdene på flyplassen.

Den 25. mars i år tok flyet av for første gang på ett år, fra en flyplass i Ukraina, og ble testefløyet i to timer. Nå er flyet på nytt klart for å kunne brukes til transport av alt fra tanks, til flymotorer og turbiner.

UR-82060 er det eneste eksemplaret av Antonov 225 som er bygget helt ferdig, og som er operativ. Opprinnelig bygget for å kunne frakte den russiske romfergen Buran, på taket av flyet.

Flyet har seks motorer av typen ZMKB Progress D-18, og 32 hjul.

Andre nyheter

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Titan Airways har fått levert første Airbus A321 i fraktversjon

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer