Hangar.no
Foto: GE

Verdens største flymotor setter Guinness verdensrekord

Flymotorprodusenten General Electric GE har fått tildelt plass i Guinness verdensrekorder med motortypen GE9X. Det er motortypen som er utviklet for den nye generasjonen Boeing 777X.

Motoren er allerede blitt registrert som verdens største flymotor for bruk på kommersielle fly, nå har den også fått registrering som den mest kraftfulle motoren.

Med sine mulig maks kraft på 134,300 lbs POT (pounds of thrust) danker den ut sin forgjenger GE 90 som hadde rekorden frem til nå. GE 90 har maks 127.900 lbs POT. Motortypen som dagens Boeing 777 benytter.

Fredag forrige uke ble motorprodusenten tildelt en plakett som forteller at det nå er registrert som den kraftigste flymotoren i sivil luftfart hos Guinness Book of World Records.

Andre nyheter

United Airlines utsetter leveransen av Airbus A350 til 2027

Nå er denne flytypen godkjent for 480 seter! – Må bruke doble nødsklier

Hans Olav Nyborg

Airbus feiret produksjon av A220 nummer 100 i rekken

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer