Hangar.no

-Vi har gode odds for å overleve, selv om krisen skulle ta flere år å komme over

-Lufthansa har gode odds for å overleve koronakrisen, selv om krisen luftfarten opplever nå skulle ta flere år å komme seg over, så vil vi bestå i fremtiden og komme sterkt tilbake, sier direktør for Lufthansa Carsten Spohr til det tyske magasinet Spiegel.

Selskapet har 700 av totalt 763 fly parkert på bakken, og ansatte er permittert, men allikevel er dette ikke den dypeste krisen og det mørkeste kapittel selskapet har opplevd.

-24. mars 2015 er fortsatt den mørkeste dagen i historien til Lufthansa, og den tøffeste tiden vi noen gang har opplevd som kom i ettertid av den hendelsen, sier Sphor til magasinet.

Det direktøren sikter til er den tragiske hendelsen der en pilot i ett av datterselskapet Germanwings-fly bestemte seg for å begå selvmord ved å fly Airbus-maskinen inn i en fjellside i Alpene. Alle passasjerer og mannskap omkom i hendelsen.

-Vi er inne i en enorm krise for luftfarten nå, det er vi enige om, men du har aldri hørt meg si de siste ukene at koronakrisen er det tøffeste vi som flyselskap har opplevd, for nå handler det for oss bare om arbeidsplasser og lønninger, hendelsen i 2015 tok uskyldige liv, sier Spohr i intervjuet.

Lufthansa-gruppen ser ikke for seg at samtlige 763 fly skal settes på bakken. Direktøren er klar på at nå brukes de flyene som er operative til å hente hjem statsborgere fra utlandet, og etter det er fullført må det opprettholdes et minimum av ruter og en vei ut.

Nå i april er planen til Lufthansa og datterselskapene å opprettholde rundt tre internasjonale ruter, og rundt 40 europeiske ruter så lenge krisen pågår.

Andre nyheter

Skal bruke Airbus A380 på tre timers flytur

Hans Olav Nyborg

Søndag forsvinner den siste Boeing 747 ut av flåten til KLM

Hans Olav Nyborg

Legger ned flyselskap – 6000 mister jobben

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer