18.5 C
Oslo
21/09/20
Hangar.no

Video: Russere raser over video av fly med is på vingene

Russere raser over en video på Youtube som viser en video filmet ut av vinduet på et Airbus A320 fra Aeroflot, bildene viser at flyet tar av med et tjukt lag snø på vingene.

Snøen dekker både flaps og vingen og løsner i stor flak etterhvert som flyet tar av fra rullebanen.

I følge fotografen er videoen tatt ombord i ett av det russiske flyselskapets fly under avgang i januar i år. Flyet var da på vei fra Moskva til St. Petersburg.

Aeroflot på sin side avviser at flyet noen gang var i fare.

se video nederst i denne saken!

– Det går klart frem fra videoen at det ikke var noen brudd på sikkerheten. Snøen ble blåst bort med en gang ved starten på avgangen og virket definitivt ikke inn på aerodynamikken og sikkerheten. Sikkerhet er vårt høyeste prioritet, skriver selskapet i en melding på Twitter.

I følge avisen Moscow Times har selskapet avklart hendelsen med sine sikkerhetseksperter som avviser faren ved snømengden på vingene som kan sees i videoen.

En rekke spesialister på flysikkerhet sier derimot at dette eksempelet er det verste de har sett på mange år.

De fleste flyselskaper som operer under vinter og snøforhold har forbud mot at flyene får ta av med snø og is på vingene.

LES OGSÅ HVA NORGES FLYGERFORBUND SIER TIL VIDEOEN – HOS NRK

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer