Wikipedia

Myndighetene i Vietnam har sett seg lei på et Boeing 727-200 fly som står parkert på flyplassen Nội Bài International i Hanoi. Nå har et lokalt verdiselskap gitt en verdi på flyet slik det står etter 12 år parkert på flyplassen. Flyet skal nå ha en verdi på 73.000 amerikanske dollar, rundt 600.000 norske kroner.

Selskapet som har verdisatt flyet skriver i sin verdivurdering at det er lite trolig at flyet kan selges da det ikke er etterspurt i markedet, det mangler de fleste papirer og flyet er i svært dårlig stand.

Myndigheten jobber nå med å få flyet overført til Airports Corporation of Vietnam (ACV) som er driftsselskapet bak flyplassen. Flyet ble for 12 år siden operert av flyselskapet Royal Khmer Airlines, men da det ankom flyplassen i Hanoi var det så mange mangler rundt sikkerheten at det fikk flyforbud av en inspektør som undersøkte Boeing 727-flyet.

Driftsselskapet er påført kostnader på 800.000 amerikanske dollar, rundt 7,5 millioner i norske kroner, for lagring av Boeing 727-200 flyet i 12 år. Det finnes ingen som per nå kan gjøre opp for seg ettersom det ikke eksisterer noen eire av flyet.

XU-RKJ ble levert nytt til American Airlines i 1975. I 2004 ble flyet solgt til et selskap i Indonesia, før det i 2007 ble overtatt av Air Dream som var et datterselskap av Royal Khmer Airlines. Samme år ble flyet forlatt på flyplassen i Hainoi og flyselskapene gikk konkurs kort tid etter.

Ettersom flyet har stått registrert i flyregisteret hos myndighetene i Kambodsja, har det ikke vært mulig for myndighetene i Vietnam å fjerne flyet eller hugge det opp. Nå er tiden flyet kan ligge i registeret uten å bli fornyet utgått og dermed er det fritt frem for å få hugget det opp.

Nå blir flyet snart hugget opp og solgt som skrap skriver Vietnam Express.

ANNONSE
Forrige artikkelAir Baltic skal fly til Bergen og Trondheim
Neste artikkelSwiss setter Airbus A220 på bakken