Foto: Hans O. Nyborg

Fra onsdag morgen vil Oslo lufthavn legge om driften til kun å bruke en rullebane. Det er den vestre rullebanen som da skal være operativ.

– Vi ser et klart behov for å tilpasse den totale driften til trafikknedgangen, og vi har vært opptatt av å tilpasse nedskalering av infrastrukturen slik at den ikke påvirker flyselskapenes produksjon. Når flytrafikken tar seg opp igjen er vi klare til å betjene flytrafikken på begge rullebanene igjen, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

Avinor understreker at den østre rullebanen ikke er stengt, men vil kunne tas i bruk på 30 minutter ved behov.

– Vi gjør disse tilpasningene for å komprimere driften, for å sikre fortsatt sikker og stabil drift under endrede rammebetingelser, og for å redusere driftskostnader for alle parter. Vi setter veldig stor pris på det gode samarbeidet vi har med våre fly- og handlingselskaper, og vil gjøre vårt ytterste for å opprettholde dette, sier Westby.

Oslo lufthavn har også lukket deler av innsjekkingsområdene i terminalen.

– All innsjekking skal nå foregå i den nye delen av terminalen, på feltene 1 til 3. Handlingselskapene har koordinert seg, og for de reisende skal dette kunne foregå uten noen problemer. Vi har god kapasitet i hele anlegget så lenge trafikken er så lav som den er nå, forklarer Westby.

ANNONSE
Forrige artikkelAvinor: Flytrafikken ned med 85 prosent
Neste artikkelInnstiller Oslo-rute fra 1. april