1.3 C
Oslo
22/01/21
Hangar.no
Foto: DLR

Vil bygge om et Dornier 228 til fullelektrisk versjon – Skal fly i 2020

Det tyske aerospace center – DLR planlegger å bygge om et Dornier 228 til å bli helelektrisk innen 2020. Det modifiserte 19-setersflyet skal bygges om fra dagens motorer til å bli 100 prosent elektrisk. Første testurene er berammet til å finne sted i 2020.

Fra en flystripe i Cochstedt i Tyskland skal det statlige selskapet med statlig og kommunal støtte bygge om flyet og starte tester av hvordan elektriske fly skal bygges og ikke minst brukes.

Målet er å først bygge om flyet til å fly på 100 prosent elektrisk kraft, og fly dette i 2020, deretter skal flyet også få hybrid-elektrisk i 2021. Innen 2022 skal flyet bli det nasjonale testflyet for elektriske fly i Tyskland.

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer