Vil bygge rullebane nummer to på flyplass ved Alicante

Foto: Hans O. Nyborg

Spanske Aena som drifter de fleste flyplassene i Spania, vil bygge ut Alicante Elche flyplass med en rullebane nummer to.

Det spanske selskapet mener det er behov for å få på plass en ny rullebane, slik at veksten i Spania når det kommer til flytrafikk kan fortsette uten restriksjoner. Lokale myndigheter er mest skeptiske til at plasseringen av den nye rullebanen nord for dagens, vil legge beslag på en rekke private eiendommer.

Det er så langt ikke laget noen plan for oppkjøp eller erstatninger rundt eiendommene som består av flere jordbruksområder og private boliger. Myndighetene i Valenciaregionen ber derfor Aena om å komme opp med en plan for erstatte områdene som legges til grunne for den nye rullebanen.

I 2018 hadde flyplassen nært opp til 100.000 flybevegelser og 14. millioner passasjerer. Det er en stor økning i antall private fly som lander på flyplassen, i tillegg til at antallet passasjerer fra Russland og Øst-Europa har tatt seg kraftig opp de siste årene.

Alicante-flyplass er nærmeste flyplass til byen Alicante og Benidorm som ligger i Valenciaregionen på solkysten av Spania. Både SAS og Norwegian har daglige avganger til og fra Alicante.

Dagens rullebane er 3000 meter.

ANNONSE
Forrige artikkelOslo lufthavn får elektriske busser
Neste artikkelSatte ny rekord i antall fly på en dag i Europa