12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Alicante El Altet flyplass - Foto: Hans O. Nyborg

Vil bygge rullebane nummer to på flyplass ved Alicante

Spanske Aena som drifter de fleste flyplassene i Spania, vil bygge ut Alicante Elche flyplass med en rullebane nummer to.

Det spanske selskapet mener det er behov for å få på plass en ny rullebane, slik at veksten i Spania når det kommer til flytrafikk kan fortsette uten restriksjoner. Lokale myndigheter er mest skeptiske til at plasseringen av den nye rullebanen nord for dagens, vil legge beslag på en rekke private eiendommer.

Det er så langt ikke laget noen plan for oppkjøp eller erstatninger rundt eiendommene som består av flere jordbruksområder og private boliger. Myndighetene i Valenciaregionen ber derfor Aena om å komme opp med en plan for erstatte områdene som legges til grunne for den nye rullebanen.

I 2018 hadde flyplassen nært opp til 100.000 flybevegelser og 14. millioner passasjerer. Det er en stor økning i antall private fly som lander på flyplassen, i tillegg til at antallet passasjerer fra Russland og Øst-Europa har tatt seg kraftig opp de siste årene.

Alicante-flyplass er nærmeste flyplass til byen Alicante og Benidorm som ligger i Valenciaregionen på solkysten av Spania. Både SAS og Norwegian har daglige avganger til og fra Alicante.

Dagens rullebane er 3000 meter.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer