12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Vil fly Airbus A321neo LR mellom Bangkok og London

Flyselskapet Jazeera Airways planlegger å utnytte sine nye Airbus A321neo LR (Long Range) til det ytterste. Selskapet vil bruke flyene på ruter mellom Europa og Sørøst-Asia. Først og fremst er det en rute mellom Thailand og London som frister.

Ruten fra Bangkok til London skal ha en mellomlanding i Kuwait, selskapets hovedbase, men en total flytid på 15 timer. I tillegg planlegger selskapet også å kjøpe A321neo XLR for å kunne fly mellom Hong Kong og London, og Guangzhou og London.

Spørsmålet mange stiller seg er hvordan passasjerene vil reagere på å fly i denne flytypen opp til 15 timer, selv med en kort mellomlanding.

Flyselskapet har allerede satt i gang forberedelser til en rute mellom Kuwait og London med Airbus A32neo, noe som i følge flyprodusenten Airbus blir verdens lengste rute fløyet med denne flytypen.

Jazeera Airways går rett i strupen på flyselskap som Emirates, og vil i motsetning til dette selskapet bruke flytyper som er fire ganger så liten som det Dubai-selskapet benytter på ruter til Europa.

I følge et intervju med nyhetstjenesten Bloomberg BNN sier direktør for flyselskapet at målet er å utnytte muligheten til å fylle opp en narrow-body, kontra å slite med å fylle opp en wide-body som Airbus A330 eller Boeing 787.

Ruten fra Kuwait til London starter opp 27. oktober i år, mens de første A321neo-flyene ankommer selskapet i årene fra 2021 og frem til 2023.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer