Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Jazeera Airways planlegger å utnytte sine nye Airbus A321neo LR (Long Range) til det ytterste. Selskapet vil bruke flyene på ruter mellom Europa og Sørøst-Asia. Først og fremst er det en rute mellom Thailand og London som frister.

Ruten fra Bangkok til London skal ha en mellomlanding i Kuwait, selskapets hovedbase, men en total flytid på 15 timer. I tillegg planlegger selskapet også å kjøpe A321neo XLR for å kunne fly mellom Hong Kong og London, og Guangzhou og London.

Spørsmålet mange stiller seg er hvordan passasjerene vil reagere på å fly i denne flytypen opp til 15 timer, selv med en kort mellomlanding.

Flyselskapet har allerede satt i gang forberedelser til en rute mellom Kuwait og London med Airbus A32neo, noe som i følge flyprodusenten Airbus blir verdens lengste rute fløyet med denne flytypen.

Jazeera Airways går rett i strupen på flyselskap som Emirates, og vil i motsetning til dette selskapet bruke flytyper som er fire ganger så liten som det Dubai-selskapet benytter på ruter til Europa.

I følge et intervju med nyhetstjenesten Bloomberg BNN sier direktør for flyselskapet at målet er å utnytte muligheten til å fylle opp en narrow-body, kontra å slite med å fylle opp en wide-body som Airbus A330 eller Boeing 787.

Ruten fra Kuwait til London starter opp 27. oktober i år, mens de første A321neo-flyene ankommer selskapet i årene fra 2021 og frem til 2023.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing og Icelandair eninge om kompensasjon for MAX-trøbbel
Neste artikkelInnleide fly står klare til å hente Thomas Cook-passasjerer