Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Vil gi Sukhoi Superjet nytt navn raskest mulig

Sukhoi SuperJet 100 vil trolig få ett nytt navn i løpet av 2020. Flytypen som produseres av UAC, ett selskap under Rostec, vurderer nå om det nye navnet skal være russisk eller på andre måter mer vestlig.

Etter flere år med ulykker og store problemer på vedlikeholdssiden av flytypen, er trolig siste utvei for flytypen at den skifter navn sier direktør for Rostec, Sergei Chemezov til RBC.

I november 2018 ble aksjene i selskapet overført til datterselskapet Sukhoi Civil Aircraft (SCAS), og navnet ble endret fra Sukhoi Superjet SSJ100 til bare Superjet 100. Nå ønsker produsenten seg helt bort fra dette navnet.

Det russiske flyselskapet Aeroflot har måtte ta 22 nye slike fly inn i flåten mellom 2020 og 2024. Flere av selskapene som opererer flytypen er skeptiske til sikkerheten på disse. SuperJet 100 er det første russiskproduserte flyet etter at Sovjet falt.

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer