Illustrasjon

Regjeringen bør umiddelbart iverksette et nasjonalt forbud mot bruk av droner inntil sikkerhetssituasjonen i Norge og verden endrer seg, det mener organisasjonen Lederne.

Lederne organiserer ledere og spesialarbeidere rundt om i Norge med ansvar for kritisk infrastruktur som oljeinstallasjoner, kraftintensiv industri, produksjonsbedrifter og samferdsel.

I en pressemelding skriver nestleder Liv Spjeld

-Stadig flere av våre medlemmer undrer seg hvorfor Norge ikke fjerner alle unødig risiko knyttet til ukontrollert bruk av droner. Selv om det er forbudssoner og ulike restriksjoner i Norge,så er det store områder som ikke er dekket eller omfattet av forbud.  

Usikkerhet, utrygghet og risiko
Foreningen skriver at for arbeidstakere som regelmessig bruker fly og helikopter for å komme seg på jobb,så er dronetrafikk en unødig ekstrabelastning, og nos som skaper usikkerhet og utrygghet både for arbeidstakere og deres familier. Det samme gjelder ansatte i en rekke andre bransjer som på ulikt vis som berøres av unødvendig bruk av droner. Industriområder, broer, jernbane, havner, flyplasser og kraftverk er eksempler på områder og infrastruktur hvor unødvendig bruk av droner skaper angst og usikkerhet.  

Liten pris å betale
Spjeld sier videre

-På vegne av an rekke av våre medlemmer ønsker Lederne at et midlertidig forbud mot bruk av droner innføres. Det bør være en smal sak å gi tillatelse til tjenstlig og nødvendig bruk av droner innenfor et slikt generelt forbud. Sikkerhetssituasjonen i Norge bør ikke utfordres unødvendig, og et midlertidig forbud mot fri bruk av droner fremstår som er en liten pris å betale.  

Norske myndigheter kunne torsdag fortelle at det vurderes nå regelverket for droneflyvning i Norge.

ANNONSE
Forrige artikkelDøde etter å ha blitt truffet av propell
Neste artikkelTester tredje prototype for A321XLR