14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Vil ha samiske helter hos Norwegian

Nå krever sametingspresident Egil Olli at også samiske helter skal finne veien til halepartiet på flyene til Norwegian.

I følge Finnmark Dagblad mener en rekke fremtredende personer innen det samiske samfunnsliv at det er på tide med å få samiske ansikter på plass.

Sametingspresidenten har det første konkrete forslaget klart, Samuel Balto som ble født i Karasjok og  som 27-åring ble med Fridtjof Nansen på ski over Grønland i 1888. En annen som det er kommet forslag om er Elsa Laula Renberg, som tok initiativ til det første samiske landsmøtet.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian sier til avisen at det nok er tilfeldigheter som har rådet her og at det ikke har vært bevist fra selskapets side å unnlate å bruke samiske helter.

Finnmark Dagblad konkluderer med at ettersom det er hele 222 fly i bestilling er det mange nye hedersplasser som skal fylles.

FOTO: HANS O. NYBORG

Andre nyheter

Påstander om stjålne flymanualer

Hans Olav Nyborg

Ny passasjerrekord for Norwegian

Hans Olav Nyborg

Norwegian inngår wet-lease avtale med Titan

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer