Det australske flyselskapet Qantas planlegger å hente tilbake samtlige 12 Airbus A380-fly inn i flåten. Flyselskapet mener behovet for å bruke denne flytypen vil være til stede etter pandemien.

I følge selskapet har flyene så langt kostet dyrt, og det å skulle bare la dem bli stående på bakken og til slutt ende opp med å bli skrotet.

Flyselskapet fløy sine A380 fra Australia og over til USA hvor de er parkert i Mojave-ørken. Dette skjedde i juni 2020. Nå er planen å få flyene tilbake i trafikk i løpet av oktober 2021.

I følge TV-kanalen Seven har Qantas en plan for å aktivere sine A380 på nytt, så raskt internasjonal luftfart tar seg opp igjen og grener blir åpent. Det vil ta mellom tre til seks måneder å få flyene tilbake i full drift i følge selskapet selv.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no