Hangar.no
Air India med 747 i VIP-konfigurasjon på Oslo Lufthavn i 2014 - Foto: Hans O. Nyborg

Vil holde en Boeing 747 unna salget av flyselskapet til nye eiere

Indiske myndigheter er i ferd med å pynte ekstra på flyselskapet Air India før den innledende budrunden kan starte rundt salget av flyselskapet. Nå har ett av de fem Boeing 747-flyene i flåten til selskapet blitt fjernet fra inventarlisten i salgsdokumentene.

Boeing 747-flyet, blir nå overført til datterselskapet Air Alliance og skal utelukkende benyttes av stat og regjering samt presidenten og statsministeren på offisielle besøk internasjonalt. Frem til nå har Air India måtte konfigurere ett av sine Boeing 747 fly når et statsbesøk skal utføres.

Nå blir ett av flyene fast VIP-fly, frem til 2024, når India får to nye Boeing 777 ferdig med VIP-interiør som skal erstatte jumboen. Det første 777-flyet skal være klart i løpet av 2020 til å kunne benyttes på statlige flyvninger.

Etter 2024 planlegger regjeringen å selge unna Boeing 747-flyet fra 1996. Pengene for salget skal også brukes til å betale ned gjeld, på samme måte som salget av selve flyselskapet skal dekke.

Air India har hatt fem Boeing 747 i flåten, men ett av flyene har stått lagret i Mumbai siden 2013, og mangler i dag så mye deler og motorene at det trolig aldri kommer i luften igjen.

VT-ESN
Et av Boeing 747-flyene kommer trolig aldri i luften igjen . Foto: Paul Thallon / Flickr

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer