Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no

Flyprodusenten SAAB ønsker å starte opp igjen produksjonen av sivile flytyper for det sivile markedet, i følge et intervju den svenske direktøren for SAAB ga under Farnborough er det allerede et nytt fly ferdig på tegnebrettet, som skal ta over etter SAAB 2000.

-Vi startet utviklingen av ett nytt fly for to år siden, det vil ikke bli helt likt vår 2000-modell men vil klart ha en rekke kjente trekk fra dette på seg, sier Håkan Buskhe til Bloomberg.

Nå mangler kun en lanseringskunde for at planene skal kunne bli en realitet.

Større etterspørsel

Det skal være det store etterspørselen etter propellfly som gjør at SAAB ønsker å se på sivile fly igjen. I dag finnes det over 450 fly av typen SAAB 340 og SAAB 2000 i trafikk verden over. Med skyhøye oljepriser har en rekke selskap og potensielle kunder uttrykt ønske om å få nye propellfly inn i markedet.

Fortsatt er oppstart av flyproduksjon for det sivile markedet i startfasen, men Buskhe ser ikke bort fra at det om få år rulles ut et helt nytt konsept fra produsenten.

SAAB sluttet med sivile fly for 13 år siden.

SAAB 2000 – Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no
Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleSverige: flyselskap hadde gjeld på 410 millioner
Next articleAustrian kvitter seg med Boeing-flyene