14.6 C
Oslo
21/09/20
Hangar.no

Vil produsere sivile fly – igjen!

Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no

Flyprodusenten SAAB ønsker å starte opp igjen produksjonen av sivile flytyper for det sivile markedet, i følge et intervju den svenske direktøren for SAAB ga under Farnborough er det allerede et nytt fly ferdig på tegnebrettet, som skal ta over etter SAAB 2000.

-Vi startet utviklingen av ett nytt fly for to år siden, det vil ikke bli helt likt vår 2000-modell men vil klart ha en rekke kjente trekk fra dette på seg, sier Håkan Buskhe til Bloomberg.

Nå mangler kun en lanseringskunde for at planene skal kunne bli en realitet.

Større etterspørsel

Det skal være det store etterspørselen etter propellfly som gjør at SAAB ønsker å se på sivile fly igjen. I dag finnes det over 450 fly av typen SAAB 340 og SAAB 2000 i trafikk verden over. Med skyhøye oljepriser har en rekke selskap og potensielle kunder uttrykt ønske om å få nye propellfly inn i markedet.

Fortsatt er oppstart av flyproduksjon for det sivile markedet i startfasen, men Buskhe ser ikke bort fra at det om få år rulles ut et helt nytt konsept fra produsenten.

SAAB sluttet med sivile fly for 13 år siden.

SAAB 2000 – Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no

Andre nyheter

Air Leap har mottatt sin første ATR

Steffen Sundt

Air Leap med flere nye ruter i Sverige – munnbind påbudt i Norge

Steffen Sundt

BRA satser på trinnvis oppstart over sommeren

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer