Den nye utfordreren i det regionale markedet innen Norden, FlyBe Nordic ønsker seg et samarbeide med SAS på danske innenriksruter.

I følge EPN.dk forhandler nå selskapet om å kunne overta enkelte av rutene til Cimber Sterling, som gikk konkurs i uken som gikk.

»Vi har en lang tradition for at samarbejde med forskellige flyselskaber på forskellige markeder. Vi ville være meget glade, hvis det kunne lykkes at få en aftale med SAS på de danske indenrigsruter,« siger Mike Rutter, der er direktør for FlyBe Nordic, som er et selskab i FlyBe-koncernen til EPN.

Ikke fremmed for å samarbeide

SAS på sin side er ikke fremmed for å kunne samarbeide med FlyBe, men minner om at den nye aktøren er en konkurrent i markedet og med Finnair på laget.

SAS må trolig samarbeide med flere aktører i det danske markedet, ettersom f.eks DAT har kastet seg inn igjen på rutene til Bornholm og Sønderborg, fra København.

Det er flere aktører som ønsker å ta over ruter etter Cimber, blant annet svenske Skyways, forøvrig under eierskap av samme eier som Cimber Sterling.

»Vi har valgt at styrke vores trafik for at lukke en del af hullerne efter Cimber Sterling,« siger Flemming Jensen, der er koncerndirektør i SAS med ansvar for Danmark, til EPN.

»Det må komme an på en konkret vurdering. Vi er parate til dialog med de operatører, som flyver på indenrigsruterne,« siger Flemming Jensen.

ANNONSE
Forrige artikkelBMIbaby legges ned
Neste artikkelFacebook knuser Twitter på Lufthavnene