Hangar.no
FOTO: HANS O. NYBORG

Vil starte FAA-sertifisering av 737 MAX i juli

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA vil starte sertifiseringen av Boeings 737 MAX i juli. Etter en lang runde med endringer pålagt Boeing, melder FAA at det nå er klart for å starte prosessen med å få sertifisert flytypen på nytt.

I følge nyhetsbyrået Reuters er FAA nå i ferd med å gjennomgå de siste dokumentene fra Boeing, og dersom alt nå er i orden, vil det bli planlagt testflyvninger med Boeings egne fly i løpet av kommende måned.

Selve godkjennelsesprosessen kan ta opp mot seks måneder. Det er først nå FAA har fullført sine tester og godkjent flytypen, at europeiske og asiatiske luftfartsmyndigheter starter sine prosesser for å godkjenne flytypen.

Det er ventet at 737 MAX-flyene muligens kan starte å fly igjen i første kvartal av 2021.

Andre nyheter

Bestiller to 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Ryanair kjøper ytterligere 75 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Første MAX-flyene er godkjent for å fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer