Vil strekke på A380

Direktøren for Airbus A380-programmet hos flyprodusenten Airbus, Richard Carcaillet, kunne overfor den australske TV-kanalen Ten News fortelle søndag at en strukket versjon av verdens største passasjerfly, skal bli realitet.

Flyselskapene som i dag opererer gigantflyet har etterspurt den lengre versjonen som tar rundt 100 flere passasjerer enn dagens utgave. I følge Carcaillet skal første den nye utgavene kunne leveres fra rundt 2020.

-For flyselskapene handler det om å kunne levere flere passasjerer til de internasjonale flyplassene, uten å måtte ty til flere flyavganger enn dagens, det ligger det både restriksjoner i, og et miljøvennlig aspekt rundt, kunne A380 sjefen fortelle.

Dagens A380 kan ta opp til 800 passasjerer hvis det kun var økonomiklasse ombord, med 100 ekstra seter er det dermed klart for totalt 900 ombord. Nå er det lite trolig at det vil komme så mange av denne varianten i markedet, men flyselskapene ønsker allikevel å kunne sette inn flere seter fordelt over alle klassene ombord.

 

ANNONSE
Forrige artikkelEuropas siste markedserobring
Neste artikkelAlitalia med WheelTug