Vil tilby gyldig reiseforsikring tross reiseråd

Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If, åpner nå opp og gir kundene gyldig reiseforsikring i EU, Schengen-området og Storbritannia fra og med 27. mai.

Dette til tross for at Utenriksdepartementet (UD) fredag valgte å forlenge sitt globale reiseråd til 1. juli. 

– Regjeringen opplyste om at det er praktiske utfordringer knyttet til det kommende vaksinesertifikatet som nå gjør at reiserådet forlenges i sin nåværende form. Vi synes ikke dette er en tilstrekkelig god nok grunn til å hindre kundene våre i å reise, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring. 

– Vårt nettverk i Europa forteller at situasjonen de fleste steder er langt bedre og at sykehuskapasiteten er god. Da mener vi at praktiske utfordringer knyttet til vaksinesertifikatet ikke er nok til å holde kundene igjen. Dermed kan de som må reise gjøre det med visshet om at de har en gyldig reiseforsikring i ryggen. Dette omfatter også koronasmitte, sier Handeland.

Også ikke-vaksinerte vil få gyldig reiseforsikring. Dette inkluderer naturligvis også barn under 18 år. 

Ingen anbefaling om å reise

Europeiske Reiseforsikring mottar mange henvendelser fra kunder som av ulike grunner må reise. Det kan eksempelvis dreie seg om en begravelse, sykdom, savn av familiemedlemmer eller vedlikehold av hus eller feriebolig.

– Det at vi nå velger å åpne opp er ikke en anbefaling om å reise. Det handler om å gi kundene muligheten til å gjennomføre reiser de selv anser som nødvendige i EU, Schengen og Storbritannia, sier Handeland.

Innreisekarantenen ved hjemkomst til Norge dekkes ikke av reiseforsikringen. 

– Ekstremt viktig å sette seg inn i situasjonen

Handeland er svært opptatt av at de som ønsker å reise må ta sine forholdsregler. Selv om vi går lysere tider i møte er vi langt unna en normal verden. 

– Det er utrolig viktig at man setter seg inn i situasjonen og retningslinjene i landet man skal reise til. Og enda viktigere er dette dersom man skal reise på tvers av flere land. Det kan være lokale restriksjoner, innreisenekt basert på smittesituasjonen der man kommer fra og lignende, sier han.

– Husk også at vi ikke dekker avbestillingskostnader for reiser som betales nå som det er rødt lys i reisekartet. Kjøper du en reise nå bør du derfor være helt sikker på at du ikke vil få kalde føtter før avreisedagen. Dette gjelder også for reiser i EU, Schengen og Storbritannia, sier Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

ANNONSE
Forrige artikkelCondor får ny hovedeiere
Neste artikkelUD forlenger reiserådene til 1. juli