Russiske myndigheter forbereder nå å tiltale kapteinen som hadde ansvaret ombord i Sukhoi SSJ Super Jet som havarerte på rullebanen i Moskva 5. mai i år.

Den russiske havarikommisjonen RIC ( Russia Investigative Committee ) har i sin endelige rapport konkludert med pilotfeil som årsaken til ulykken. Pilotene skal ha landet flyet med så stor fart at etter at hjulene traff rullebanen, spratt flyet opp igjen to ganger, for så å slå halepartiet ned i bakken slik at flyet havarerte.

Flyet traff rullebanen med en fart på rundt 300 kilometer i timen. Selve sammenstøtet mellom flyet og bakken hadde en g-kraft tilsvarende 2,55g. Flyet spratt rundt to meter opp i luften før det traff rullebanen med nesehjulet først tilsvarende g-kraft på 5.85g.

Deretter spratt flyet opp i luften igjen med en høyde på seks meter, før det med rundt 250 kilometer i timen traff rullebanen på nytt med en g-kraft tilsvarende 5g.

Det siste sammenstøtet med rullebane fikk den ene vingen til å løsne delvis fra flykroppen, og dette igjen slo sprekker i drivstofftankene, som endte med en eksplosiv brann.

Flyet var på vei mellom Murmansk og Moskva.

Pilotene og kapteinen med hovedansvaret har lenge blitt tildelt ansvaret for ulykken, og nå forbereder russiske myndigheter søksmål mot kapteinen for ikke å ha fulgt viktige regler og satt sikkerheten på spill.

I brannen som oppstod mistet 41 av de 78 ombord livet.

ANNONSE
Forrige artikkelHong Kong Airlines har frist til lørdag med å skaffe kapital
Neste artikkelFikk kulehull i kabinen under landing