-1.8 C
Oslo
19/01/21
Hangar.no

Vil tiltale kapteinen som fløy Sukhoi-flyet som havarerte i mai – 41 personer omkom

Russiske myndigheter forbereder nå å tiltale kapteinen som hadde ansvaret ombord i Sukhoi SSJ Super Jet som havarerte på rullebanen i Moskva 5. mai i år.

Den russiske havarikommisjonen RIC ( Russia Investigative Committee ) har i sin endelige rapport konkludert med pilotfeil som årsaken til ulykken. Pilotene skal ha landet flyet med så stor fart at etter at hjulene traff rullebanen, spratt flyet opp igjen to ganger, for så å slå halepartiet ned i bakken slik at flyet havarerte.

Flyet traff rullebanen med en fart på rundt 300 kilometer i timen. Selve sammenstøtet mellom flyet og bakken hadde en g-kraft tilsvarende 2,55g. Flyet spratt rundt to meter opp i luften før det traff rullebanen med nesehjulet først tilsvarende g-kraft på 5.85g.

Deretter spratt flyet opp i luften igjen med en høyde på seks meter, før det med rundt 250 kilometer i timen traff rullebanen på nytt med en g-kraft tilsvarende 5g.

Det siste sammenstøtet med rullebane fikk den ene vingen til å løsne delvis fra flykroppen, og dette igjen slo sprekker i drivstofftankene, som endte med en eksplosiv brann.

Flyet var på vei mellom Murmansk og Moskva.

Pilotene og kapteinen med hovedansvaret har lenge blitt tildelt ansvaret for ulykken, og nå forbereder russiske myndigheter søksmål mot kapteinen for ikke å ha fulgt viktige regler og satt sikkerheten på spill.

I brannen som oppstod mistet 41 av de 78 ombord livet.

Andre nyheter

KLM-fly på bakken i Kina i to uker

Redaksjonen

Her har bilisten rotet seg inn på taksebanen

Redaksjonen

Indonesia er det farligste sted i verden å fly

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer