Jet2 - Foto: Hans O. Nyborg

En 25 år gammel britiske kvinne har fått en bot på 85.000 britiske pund, nær en million norske kroner, fra flyselskapet Jet2. Årsaken er at kvinnen under en flytur fra Tyrkia til Storbritannia 22. juni forsøkte å åpne en av flyets dører, og skrek ut at hun ville ta livet av alle ombord.

Kvinnen skal ha brukt seg mot medpassasjerer og kabinbesetningen og ble til slutt lagt ned på gulvet av flere som valgte å få henne under kontroll.

To britiske Typhoon jagerfly ble sendt på vingene for å eskortere flyet til London Stansted med oppdrag om å følge flyet som hadde en potensiell terrorist ombord.

Kvinnen ble tatt hånd om av politiet i London, og er nå varetektsfengslet til ut i august. Jet2 har bannlyst kvinnen fra å reise med selskapet på livstid, og presentert boten overfor henne som selskapet vil forfølge til den er betalt.

I følge Jet2 er kvinnens oppførsel ombord den mest alvorlige og kraftigste forstyrrelse av en utagerende person noen gang opplevd ombord i et fly fra selskapet, skriver Daily Record og Travelmole.

ANNONSE
Forrige artikkelKLM sendte ut melding om hvilket sete som er sikrest ombord – Beklaget og slettet posten
Neste artikkelBoeing 737 havari – Pilotene ignorerte 13 advarsler i cockpiten før landing