Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Ville kansellere MAX-bestillingen etter dødsulykken – Nå endrer de seg og ønsker flere slike fly

Etter flyulykken med et Boeing 737 MAX der 189 passasjerer og mannskapet omkom i oktober 2018, ga flyselskapet Lion Air sterkt uttrykk for at de kom til å kansellere sin resterende bestilling på 187 Boeing 737 MAX-fly.

Nå er tonen en annen og vinden har snudd. Flyselskapets eier har i intervju med Reuters gitt uttrykk for at flyselskapet ønsker alle sine nye MAX-fly så raskt som mulig, for å kunne møte den fremtidige veksten. I tillegg ser selskapet for seg å legge inn bestilling på enda flere MAX-fly.

I april i år gikk eieren av flyselskapet hardt ut mot både Boeing og FAA, som ble beskyldt for å behandle Lion Air som et flyselskap fra den tredje verden, og med en ovenfra og ned holdning.

Nå kan nesten ikke den samme eieren vente på å få levert sine Boeing 737 MAX-fly, for å få økt produksjonen i nettverket til selskapet. I tillegg ønsker selskapet å se på kjøp av flere slike fly melder Reuters.

Andre nyheter

Australsk flyselskap bygger om tre Airbus A321 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

United Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)

Hans Olav Nyborg

United Airlines kjøper 19 brukte Boeing 737-700

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer