Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Virgin Atlantic ber om beskyttelse mot kreditorer

Flyselskapet Virgin Atlantic har i USA bedt om beskyttelse mot sine kreditorer, såkalt Chapter 15. Dette er et beskyttelsesprogram utenlandske selskap kan benytte i USA tilsvarende Chapter 11 som a,amerikanske selskapet benytter seg av.

Virgin Atlantic ønsker med dette å beskytte selskapets verdier i USA, og forhindre at kreditorer tar ut konkursbegjæring mot selskapet.

Flyselskpet eies med 51 prosent av Virgin Group i Storbritannia, og 49 prosent av aksjene ligger hos det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines. Selskapet har fått støtte i å søke Chapter 15 hos Delta, melder Reuters.

Nå håper Virgin Atlantic å kunne bruke de neste 18 månedene på å reise selskapet opp til 2019 nivå igjen.

Selskapet har nå 3500 ansatte, og antallet bestillinger med selskapet har gått ned 89 prosent siden mars måned.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer