Hangar.no
Flyindustri

Virgin Atlantic kansellerer A380-ordre

Det var ikke overraskende, men allikevel så kommer kanselleringen av Airbus A380 fra selskapet Virgin Atlantic til å bli merkbar for produsenten. Virgin Atlantic la inn en ordre på seks slike kjempefly for flere år siden, men har stadig utsatt leveransen av flyene.

I luftfartsbransjen har det lenge vært klart at flyselskapet ikke kommer til å hente ut sine fly som det har i bestilling.

Det var først nå for få dager siden at Airbus kunngjorde at ordren på de seks flyene er slettet i ordrebøkene hos produsenten.

Flyselskapet har trolig sluppet billig unna kanselleringen, da en ny ordre å Airbus A350 er lagt inn hos Airbus. Airbus A380 har aldri vært et alternativ for flyselskapet med over 500 seter i, sier en talsmann for Virgin til Bloomberg.

Problemet for flyselskapet er at det ikke har volumet av antall passasjerer til å kunne fylle opp en Airbus A380 på sine ruter. Da er det heller ikke noen gevinst i å fly denne typen fly, som trengt tatt er foreldet i forhold til dagens andre flytyper og behovene flyselskapene har.

Fra og med 2019 og frem til utgangen av 2020 vil Virgin få levert 12 nye Airbus A350 fly. Totalt skal 44 slike fly på plass i flåten. En lanGt større verdig for selskapet, enn A380.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA