9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Virgin Galatic skal tilby kommersielle romflyvninger fra 2020 – Får kritikk for ikke å være klimavennlig

Virgin Galatic forbereder seg på at turene mellom jorden og ut i verdensrommet med fem romferger skal ha premiere mot slutten av 2020. I alt er det 600 personer som så langt har kjøpt seg en dyr billett for å kunne bli med på de 90 minutter lange flyvningene.

Billettene for 90 minutter ligger på en prislapp rundt 2,3 millioner norske kroner per passasjer.

Men prosjektet får nå kritikk for ikke å være miljøvennlige og med bekymring for hva disse turene frem og tilbake mellom jordkloden og verdensrommet vil ha for virkning på miljøet.

Det er blant annet forskere ved universitetet i Oxford i Storbritannia som har kommet med kritikken og mener folks fascinasjon for å reise ut i verdensrommet vil komme på bekostning av klima på jorden. Virgin Galatic har avvist kritikken og sier avtrykket med CO2 per tur blir det samme som en businessklasse tur mellom London og New York.

Det er tre aktører som kjemper om å komme først ut i verdensrommet med sine romferger. Virgin, Tessla og Blur Origin.

Flere tar til ordet for at slike flyturer for å oppleve jordkloden fra verdensrommet er idioti på høyt plan melder TVZN.co.nz.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer