Hangar.no

Virgin mottok første Airbus A350-1000

Det britiske flyselskapet Virgin Atlantic mottok torsdag sitt første Airbus A350-1000. G-VLUX ble overlevert under en seremoni i Toulouse i Frankrike hos Airbus.

Dette er det første av i alt 12 slike fly som Virgin skal få levert, alle med Rolls-Royce Trent XWB-97 motorer. Det er leasingselskapet Air Lease Corporation som eier flyet, og har leaset det ut til det britiske flyselskapet for en periode på ti år.

Virgin Atlantic skal få levert både 900 og 1000-versjonen av A350, når det gjelder denne lengste versjonen, skal selskapet i første omgang motta fire slike fly.

Ombord i A350-1000 har Virgin lansert «The Loft», det selskapet kaller den største loungen ombord i selskapets flytyper, hvor passasjerer som betaler for det, kan sitte å nyte en drink eller to i en bar med sofa, bord og mulighet for å spise middag samlet fire personer.

Virgin Atlantic har konfigurert sine A350-1000 med 335 seter, hvor 44 seter er en slags første klasse under businessklasse, 56 seter er premium-økonomi, og 235 er rene økonomiklasse-seter.

Setene i «Upper class» er alle montert slik at en-to-en konfigurasjonen skal gjøre at alle setene har retning mot vinduene heter det i en pressemelding.

Slik er The Loft – barområdet i A350-1000 hos Virgin Atlantic (Alle foto: Virgin Atlantic)

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer