Hangar.no
Flyindustri

Virgin Orbit 747 fikk FAA godkjennelse

Virgin Orbit har fått godkjennelse fra det amerikanske Federal Aviation Administration, FAA, til å kunne bruke en ombygd Boeing 747 som lanseringsplattform for LauncherOne -raketten.

Jumboen skal ha sin base ved Mojave Air and Space Port i California, og første avgang skjer trolig i løpet av denne sommeren.

Den ombygde Boeing 747-400 er utstyrt med fester til å kunne bære med seg LauncherOne-raketten, starte denne og sende den avgårde ut mot verdensrommet, mens jumboen er i de høyere lagene av atmosfæren. Selve LauncherOne-rakketen kan ta med seg inntil 300 kilo med last.

Raketten bæres av flyet som om det skulle vært en femte flymotor som fraktes med under den ene vingen, noe Boeings 747 har mulighet til.

I juli skal flyet teste for første gang å sende avgårde en rakett som ikke har med seg drivstoff eller nyttelast. Dett skjer etter planen mot slutten av juli måned.

Av objekter som skal kunne fraktes med en slik rakett er blant annet en mikro-satellitt for NASA i tillegg til reservedeler til den internasjonale romstasjonen.

Selve jumboen har hatt et liv bak seg hos Virgin Atlantic som G-VWOW, levert fra Boeing i 2001.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA