Flyselskapet Cathay Pacific er nå i tenkeboksen om sin bestilling av 21 Boeing 777-9. Selskapet ser at flytypen kan bli for stor for den kapasiteten markedet etterspør etter koronaviruset er beseiret.

Selskapet vurderer nå flere mulige utfall av bestillingen, og uansett blir det en endring. Det ene er å kansellere bestillingen på de 21 Boeing 777-9, hvor det første flyet etter planen skal leveres i løpet av 2021.

En annen løsning som vurderes er å endre bestillingen til å gjelde den mindre og billigere Boeing 787-10.

i følge avisen South China Morning Post kan det også bli snakk om å utsette leveransen av 777-9 med et par år. For selskapet vil en kansellering eller endring til Dreamlinere bety en bedre økonomisk plattform i fremtiden, fremfor de dyrere 777-9.

Cathay Pacific som er et Hong Kong basert flyselskap sliter i motbakke som følger av koronaviruset, og i følge den kinesiske avisen vil det bli behov for å se nærmere på alle investeringer fremover for å kunne komme seg gjennom krisen luftfarten har nå.

Flyselskapet hadde planlagt å introdusere en helt ny businessklasse med sine nye 777-9 neste år. Det kan fort bli utsatt eller skrotet dersom ordren blir kansellert, og dersom den blir endret til Dreamlinere er det også et spørsmål om konseptet som skulle lanseres passer inn i et fly med en halv meter kortere bredde.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing sier opp 7000 ansatte
Neste artikkelVarsler nye retningslinjer for avstand mellom passasjerer i flykabinen