Hangar.no

Vurderer å kutte eller endre Boeing 777-9 bestilling

Flyselskapet Cathay Pacific er nå i tenkeboksen om sin bestilling av 21 Boeing 777-9. Selskapet ser at flytypen kan bli for stor for den kapasiteten markedet etterspør etter koronaviruset er beseiret.

Selskapet vurderer nå flere mulige utfall av bestillingen, og uansett blir det en endring. Det ene er å kansellere bestillingen på de 21 Boeing 777-9, hvor det første flyet etter planen skal leveres i løpet av 2021.

En annen løsning som vurderes er å endre bestillingen til å gjelde den mindre og billigere Boeing 787-10.

i følge avisen South China Morning Post kan det også bli snakk om å utsette leveransen av 777-9 med et par år. For selskapet vil en kansellering eller endring til Dreamlinere bety en bedre økonomisk plattform i fremtiden, fremfor de dyrere 777-9.

Cathay Pacific som er et Hong Kong basert flyselskap sliter i motbakke som følger av koronaviruset, og i følge den kinesiske avisen vil det bli behov for å se nærmere på alle investeringer fremover for å kunne komme seg gjennom krisen luftfarten har nå.

Flyselskapet hadde planlagt å introdusere en helt ny businessklasse med sine nye 777-9 neste år. Det kan fort bli utsatt eller skrotet dersom ordren blir kansellert, og dersom den blir endret til Dreamlinere er det også et spørsmål om konseptet som skulle lanseres passer inn i et fly med en halv meter kortere bredde.

Andre nyheter

Boeing utsetter leveransen av første 777-X til 2023

Redaksjonen

Kinesiske flyselskap har kansellert over 100 Airbus og Boeing-fly…

Redaksjonen

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer