Hangar.no

Vurderer å kutte ut alle fly med fire motorer

Det tyske flyselskapet Lufthansa, snur hver en stein i jakten på å kunne klare seg økonomisk gjennom den tøffe tiden luftfarten nå opplever. Da pandemien med koronaviruset var kommet i gang før sommeren, gikk selskapet ut med at flåten med fly ville bli kuttet med 100 fly.

Det var blant annet selskapets Airbus A340-600 og Boeing 747-400 som skal ut raskt av flåten. Nå signaliserer kilder i selskapet at samtlige Boeing 747-8, Airbus A340-300 og Airbus A380 også kan være på vei ut for godt.

Så sent som i august skal selskapet i et internt notat ha luftet tanken om at samtlige fly med fire motorer, står ovenfor en vurdering om de skal ut av flåten.

Flyselskapet har 19 Boeing 747-8, den nyeste versjonen av jumboen, som det var ventet at ville få mange år fortsatt i selskapets farger. Nå kan det spøke for at disse flyene sammen med samtlige Airbus A380 forsvinner ut.

Lufthansa har enda ikke tatt noen endelig avgjørelse på dette melder Reuters. Planene i sommer var at de åtte Airbus A380 som sto på bakken, skulle tilbake i trafikk denne høsten. Det ser nå ikke ut til å skje.

Lufthansa har 17 Airbus A340-300 og 13 Boeing 747-400 i sin flåte.

Andre nyheter

Siste avgang fra Tegel i Berlin på lørdag

Hans Olav Nyborg

Storflyplass i Berlin endelig åpnet

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner base hos konkurrenten i Romania

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer