Hangar.no

Vurderer å sende fisk med tomme passasjerfly – Fraktprisen blir trolig tre ganger så dyr

Laksenæringen fortviler over de mange kanselleringene av fly til det internasjonale markedet, og nå vurderes det alternativer for å få levert laks ut i verden.

I følge E24 er ett av alternativene å fylle lasterommene på tomme passasjerfly. Utfordringen for laksenæringen er at prisen da for å frakte fisken nærmest er tre ganger så høy som normalt.

Avinor bekrefter at markedet har stor etterspørsel etter fraktfly og fraktmuligheter globalt, men at det også er bransjer som er villige til å betale langt mer enn de som driver med sjømat, for å få fraktet gods på tvers av landegrenser.

Bransjen jobber for å finne alternativer på sikt.

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer