1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Vurderer å sette inn MAX-fly fra mars måned

Det islandske flyselskapet Icelandair vurderer å sette inn sine 737 MAX-fly i trafikk fra slutten av mars måned. Det er fra starten av sommerprogrammet at selskapet ser for seg å starte opp bruken av flytypen igjen, melder Routes Online.

Selskapets 737 MAX fly er for tiden stasjonert i Lleida-Alguaire i Spania, der de er parkert for vinteren i påvente av å kunne tas inn i trafikk igjen. Klima er bedre i Spania enn på Island under vintersesongen.

Etter planen vil selskapet erstatte enkelte 757 avganger i mars eller april måned med 737 MAX, det beror på hvor langt tid det tar å få fullført alle kriterier fra EASA i forhold til modifikasjoner av flyene, opplæring av personell og vedlikehold for at flyene skal kunne fly igjen.

Icelandair har også nye 737 MAX stående parkert i Seattle som etter planen skal overleveres til flyselskapet i løpet av våren 2021.

Foto: Hans Olav Nyborg

Andre saker

Kun litt over 60.000 reisende med Norwegian i februar – 8 fly i trafikk

Redaksjonen

TUI lanserer Thailand og Mexico fra Oslo kommende vinter

Redaksjonen

Bekrefter at MAX-flyene forsvinner fra flåten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer