Foto: Hans O. Nyborg

Det islandske flyselskapet Icelandair vurderer å sette inn sine 737 MAX-fly i trafikk fra slutten av mars måned. Det er fra starten av sommerprogrammet at selskapet ser for seg å starte opp bruken av flytypen igjen, melder Routes Online.

Selskapets 737 MAX fly er for tiden stasjonert i Lleida-Alguaire i Spania, der de er parkert for vinteren i påvente av å kunne tas inn i trafikk igjen. Klima er bedre i Spania enn på Island under vintersesongen.

Etter planen vil selskapet erstatte enkelte 757 avganger i mars eller april måned med 737 MAX, det beror på hvor langt tid det tar å få fullført alle kriterier fra EASA i forhold til modifikasjoner av flyene, opplæring av personell og vedlikehold for at flyene skal kunne fly igjen.

Icelandair har også nye 737 MAX stående parkert i Seattle som etter planen skal overleveres til flyselskapet i løpet av våren 2021.

Foto: Hans Olav Nyborg
Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no