Foto: Hans O. Nyborg

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) forsøker å holde noe av sine meninger og løfter før valget, nå ønsker han å vurdere om Avinor får nei til å bygge en tredje rullebane på Gardermoen, og om Moss lufthavn Rygge skal bli avlasting for hovedflyplassen.

I følge et notat til Stortinget vil ministeren nedsette et uavhengig utvalg for å se på framtidig kapasitet på Oslo lufthavn, melder NRK.

Før valget i år valgte den nye samferdselsministeren i lys av å være lokalpolitiker å stå opp for at Moss lufthavn på Rygge måtte kjøpes av Avinor og settes i drift igjen.

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp) sendte for noen uker siden et skriftlig spørsmål til Jon-Ivar Nygård om hva som nå skjer med flyplassen på Rygge.

– Har statsråden bedt Avinor om å kjøpe Moss lufthavn Rygge i tråd med lovnaden hans i september, spurte Wiborg ministeren om.

I det skriftlige svaret fra Nygård som nå foreligger, stod det nå følgende:

– Østfold Arbeiderparti har ønsket at Moss lufthavn, Rygge, bør bli avlastningsflyplass for Oslo Lufthavn, Gardermoen. Regjeringen Støre styrer på Hurdalsplattformen. Av plattformen følger det at regjeringen ønsker å nedsette et uavhengig utvalg for å se på fremtidig kapasitet og behov ved Oslo Lufthavn på Gardermoen. Det følger videre at utvalgets arbeid vil danne grunnlag for regjeringens konklusjon i spørsmålet om tredje rullebane. Jeg vil vurdere om spørsmålet om Rygge som avlastningsflyplass for Gardermoen bør være en del av mandatet til dette utvalget.

Samferdselsministeren kunne under valgkampen fortelle at et vedtak om at Avinor skulle ta over eierskapet av flyplassen på Rygge, enkelt kunne løses over natten. Nå viser deg seg at når en trer inn regjering er ikke alt like enkelt som lovnader til velgerene i forkant.

Avinor har ikke ønsket å uttale seg i saken.

ANNONSE
Forrige artikkelFinnair lanserer buss for fly
Neste artikkelWGH har signert avtale med to flyselskap på Gardermoen