WestJet 737 MAX fikk tekniske problemer

Når en flytype som 737 MAX har gjennomgått en nesten to års periode med flyforbud, og massiv pressedekning, er det kanskje ikke så rart at et lite teknisk problem får omtale verden over.

Det kanadiske flyselskapet WestJet gjennomførte onsdag denne uken den aller første flyvningen med MAX siden mars 2019. Dagen etter, på den andre flyvningen, måtte pilotene returnere MAX-flyet til terminalen, og samtlige passasjerer måtte forlate flyet.

Årsaken var at pilotene som skulle fly 737 MAX-flyet fra Calgary til Toronto fikk en varsellampe i cockpiten, og valgte å returnere til terminalen. Selv om dette kan være normalt og daglig hendelse for flyselskap, skal det lite til før det blir omtale i mediene ettersom det er et MAX-fly.

Til den kanadiske TV-stasjonen CBC sier en talsmann for flyselskapet at pilotene valgte å returnere, og samtlige passasjerer ble booket om til et Dreamliner fly som skulle fly kort tid etter på samme ruten. Feilen bak varselslampen ville før til en lenger ventetid for de ombord, mens teknikere jobbet med dette, derfor ble det bestemt å booke alle om til neste flyvning.

Flyet ble satt inn i trafikk igjen etter 24 timer skriver CBC.

ANNONSE
Forrige artikkelDanmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn
Neste artikkelTidligere Boeing-ansatt advarer om at 737 MAX har blitt godkjent for raskt