1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: WestJet

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Det kanadiske flyselskapet WestJet hadde torsdag den første flyvningen med Boeings 737 MAX igjen siden mars 2019. Flyvningen på rute WS122 gikk fra Vancouver til Calgary med 71 inviterte gjester ombord.

Bak spakene i flyet befant det seg pilot David Colquhon som også er del av Air Line Pilots Association (ALPA), og Scott Wilsom som er flygesjef i selskapet.

Kanadiske myndigheter godkjente 737 MAX onsdag denne uken, og WestJet var klare allerede torsdag for første flytur.

-Jeg var stolt over å kunne fly MAX-flyet i dag på sin første kommersielle flytur siden den kanadiske godkjenningen ble gitt. Jeg er trygg på endringene som er gjort i flyet og treningsprosedyrene våre gjør at MAX er et av de tryggeste flyene som finnes, sa Wilson etter flyturen.

Flyselskapet har valgt en strategi med å hylle flyet, og å få mest mulig publisitet rundt at det nå settes inn i trafikk igjen. Flyselskapet har laget en egen nettside for MAX-flyene sine, med blant annet videoer om hvordan pilotene forbereder flyturen, opplæringen og sikkerheten.

Foto: WestJet
Mannskapet på den første flyturen. Foto: WestJet

Andre saker

Selger fem fly av ny flytype til China Eastern

Redaksjonen

United Airlines øker bestillingen for 737 MAX

Redaksjonen

Første nye 737 MAX levert til Europa på to år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer