Foto: Hans Olav Nyborg

Mens stormen fremdeles herjer i Nord-Norge, forbereder flyselskapene seg på ekstremværet Ingunn som ventes torsdag ettermiddag.

Ingen flyavganger var onsdag morgen kansellert på de mest utsatte flyplassene på Møre-kysten, ifølge oversikten fra Avinor. Fra ettermiddagen er ekstremværet Ingunn ventet å ramme ytre strøk av Møre og Romsdal for deretter å bevege seg nordover langs Trøndelag og Helgeland.

Det er sendt ut farevarsler i kategori rødt, med melding om ekstremt farlige kraftige vindkast og med fare for folk å bevege seg utendørs.

– Vi har ikke forhåndskansellert noen flyginger, men vi stålsetter oss og tar flyplass for flyplass etter hvert, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til NTB.

Passasjerene til flyselskapet vil bli varslet på SMS eller epost etter hvert som uværet kommer nærmere.

– Alle flyginger blir ikke kansellert fordi været denne gang treffer forskjellig, sier hun videre.

Selv om det er varslet ekstremvær i Midt-Norge og oppover mot Helgeland, opplyser Solli at det for Widerøes del fremdeles er like krevende forhold lenger nord som det har vært de siste dagene.

– Akkurat nå er det kysten av Finnmark som preger flytrafikken mest. Det er kraftig vind begge steder. Men mange av rutene til Widerøe er korte og vi kan bruke små hull i været, sier Solli.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelSAS varsler forsinkelser som følge av storstreik ved tyske og finske flyplasser
Neste artikkelSterk start på reiseåret 2024 – vinterferien er snart utsolgt hos Ving