Hangar.no
Norge

Widerøe beholder gammel dekor på Dash-flåten

Flyselskapet Widerøe har mottatt sine to første jetfly av typen Embraer E190-E2, og samtidig har selskapet gitt flyene en ny dekor og farger. For Dash-8 flyene i selskapet flåte blir det derimot den gamle dekoren fra 2002 som blir gjeldene.

-Foreløpig kommer Dash 8 flåten til å fly med det designet de har i dag. Bakgrunnen er at det kun er få år siden en stor del av denne flåten gjennomgikk en omfattende oppgradering og hvor mange også ble malt. 
Å lakkere fly er en ganske omfattende og kostbar prosess  – og  de må også tas ut av drift i perioden lakkering og tørketid skal gjennomføres, så per nå er det ikke planlagt å male dem om, sier Lina Lindegaard Carlsen som er Informasjonskonsulent i Widerøe til Hangar.no. 

Første fly ble malt levert med nye farger i 2001. Foto: Hangar.no

Widerøe har 43 Dash-8 i seriene 100, 200, 300 og 400. I årene 2001 til 2002 ble det valgt ett nytt dekor for selskapets fly, som over årene frem til 2008 ble gradvis dekorert om til å få de nye fargene som er gjeldene i dag.

Men flyene som Widerøe har i bestilling hos den brasilianske flyprodusenten Embraer skal bære den nye dekoren fra de blir levert. Flyselskapet har avtale om leveranse av tre slike jetfly og opsjon på levering av ytterligere tolv fly.

Dash 8-fly har selskapet tidligere uttalt at selskapet planlegger å operere med minst 15-20 år til.

Dekoren som ble benyttet frem til 2001, og som forsvant helt i 2008. Foto: Widerøe

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Nå skal du kunne gifte deg på Oslo Lufthavn

Faktisk.no: Elektronisk utstyr kan påvirke flyets systemer

Hans Olav Nyborg

United Airlines med 787 til Europa neste sommer