Hangar.no
FOTO: Widerøe

Widerøe får fly Evenes – Bodø med statlig kontrakt

Flyselskapet Widerøe har inngått en kontrakt med Staten om å fly ruten mellom Evenes og Bodø. Denne ruten ble lagt ned i våres med begrunnelse om at den ikke var lønnsom.

Nå melder NRK at flyselskapet og myndighetene har inngått avtale om ruten skal starte opp igjen fra og med 1. januar 2021.

Dermed får nå flyselskapet betalt for å fly ruten de selv måtte dekke driften på inntil ruten ble nedlagt.

Det var i februar i år at Widerøe kunne melde at nedleggelse av rute ville gå ut over Evenes-ruten:

Spesilet hardt rammet blir Evenes der Widerøe legger ned rutene til Bodø og Andenes. Totalt kuttes 4000 avganger i året, 15 % av den kommersielle produksjonen på kortbanenettet. Endringene trer i kraft 4.mai 2020.

Uttalelsen fra selskapet var da:

-Vi kutter dessverre helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-Norge, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen. -Vi er i en fortvilt situasjon. Vi vet at resultatet av disse kuttene blir en transportstandard i en rekke distriktskommuner som ikke er i nærheten av å dekke reisebehovet. Likevel har vi ingen valg. Vi har hatt dialog med Samferdselsdepartementet og vår anbefaling er at flere av disse ruteområdene tas inn som anbud, avslutter Nilsen.

Nå er den ene ruten blitt til en anbudsrute som selskapet ønsket.

Andre nyheter

130 ansatte i Widerøe mister jobben på Flesland

Hans Olav Nyborg

Brudd i forhandlinger mellom Parat og NHO luftfart

Hans Olav Nyborg

Icelandair redder seg med Boeing-erstatning

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer