Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Widerøe flytter alt av vedlikehold hjem til Norge

Flyselskapet Widerøe har bestemt seg for at alt av vedlikehold på selskapets fly, skal utføres hjemme i Norge. Det er på basene i Bodø, Torp og i Bergen at alt av vedlikehold skal utføres.

I følge NRK vil det samtidig bety at selskapet velger å ansette mellom 40 og 50 nye medarbeidere som skal bidra til å holde flyene i luften.

Blant annet er det mulig å øke antallet med mekanikere når den nye hangaren til selskapet i Bodø nå er tatt i bruk. Widerøe har utført mye av sitt behov for vedlikehold hos selskaper rundt om i Europa. Selskapet selv sier til NRK at prisen vil bli lavere når det gjennomføres i Norge, enn i Europa, selv om enkelte turer utenfor Norges grenser fortsatt på påregnes.

– De siste årene har vi gjort mye vedlikehold ute i Europa. Vi har funnet ut at dét både er dyrere og dårligere enn det de fantastiske folkene i den tekniske delen av Widerøe greier å få til, sier Widerøe-direktør Stein Nilsen til NRK.

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer