Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Widerøe har bestemt seg for at alt av vedlikehold på selskapets fly, skal utføres hjemme i Norge. Det er på basene i Bodø, Torp og i Bergen at alt av vedlikehold skal utføres.

I følge NRK vil det samtidig bety at selskapet velger å ansette mellom 40 og 50 nye medarbeidere som skal bidra til å holde flyene i luften.

Blant annet er det mulig å øke antallet med mekanikere når den nye hangaren til selskapet i Bodø nå er tatt i bruk. Widerøe har utført mye av sitt behov for vedlikehold hos selskaper rundt om i Europa. Selskapet selv sier til NRK at prisen vil bli lavere når det gjennomføres i Norge, enn i Europa, selv om enkelte turer utenfor Norges grenser fortsatt på påregnes.

– De siste årene har vi gjort mye vedlikehold ute i Europa. Vi har funnet ut at dét både er dyrere og dårligere enn det de fantastiske folkene i den tekniske delen av Widerøe greier å få til, sier Widerøe-direktør Stein Nilsen til NRK.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no