Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Widerøe fornøyde med tiltakene fra Stortinget

Flyselskapet Widerøe ble den store vinneren av dagens utdeling av kompensasjon fra politikere på Stortinget. Selskapet får dekket uteblitte kostnader på det som er FOT-ruter, altså statlige ruter som er gitt etter anbud.

Widerøe skriver i en pressemelding at selskapet har vært i løpende dialog med myndighetene de siste ukene. Der har ledelsen spilt inn de utfordringene selskapet står i og hvilke tiltak det nå er behov for. Widerøe skriver at det nå oppleves at både Samferdselsdepartementet og partiene på stortinget har vært svært lydhøre for de innspillene som er gitt, og det er selskapet imponert og takknemlig for.

-Stortinget har i dag sikret helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-Norge. Anbudsrutene utgjør 35 % av Widerøes flyvirksomhet og de har sikret at en viktig del av Widerøe kan fungere gjennom Koronakrisen, sier administrerende direktør Stein Nilsen i en pressemelding

Widerøe reduserer produksjonen betydelig. Denne er nå ned med 60 – 70 % med virkning fra 1. april. Selskapet jobber nå med å konsolidere driften og tilpasse organisasjonen til en lengre periode med redusert drift.

-Vi er selvsagt fremdeles spent på hvilke ytterligere tiltak som kommer fra regjeringen. Det viktigste for oss er at den drahjelp som blir gitt er konkurransenøytral, og at tiltak legges til rette for samtlige selskap som flyr norsk innenriks, avslutter Nilsen. 

Andre nyheter

Innrømmer at islandsk flyselskap var «fake» og kunstprosjekt

Hans Olav Nyborg

Stenger av store deler av terminalen på Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner ytterligere tre ruter i Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer