1.3 C
Oslo
22/01/21
Hangar.no
Foto: Avmax Group/Facebook

Widerøe kjøper «Tore Hund» fra Avmax – Dash-flåten får nye farger

Da FlyViking i januar 2018 så seg nødt til å innstille driften, ble de tre flyene selskapet leide fra Avmax i Canada fløyet tilbake til eieren. LN-FVA, LN-FVB og LN-FVC har siden dette stått lagret i Canada. I går, 9. desember, kunngjorde Avmax på sosiale medier at de har solgt LN-FVB til Widerøe, og dermed skal flyet som i FlyVikings dager het «Tore Hund» tilbake til norsk jord.

Det kommer også fram av en pressemelding fra Widerøe i dag 10. desember at resten av Dash 8-flåten skal males om fortløpende. LN-FVB skal settes inn i trafikk i løpet av første kvartal 2020 og er allerede ferdigmalt i helt nye Widerøe-farger. LN-FVB blir dermed trolig første Dash med de nye fargene.

Fargeskjemaet kjenner vi fra da det først ble lansert i anledning anskaffelsen av Embraer E190-E2-jetene i 2018. I likhet med E2-flyene har motorene på Dashen blitt mørkegrønne og ensfarget med en liten hvit logo i front. Flykroppen har blitt helhvit, mens halen har fått nytt helgrønt design i tre grønntoner ispedd litt lyseblått.

De siste tre årene har Widerøe kjøpt to andre fly fra Avmax, nemlig flyene LN-WIX og LN WIW. Sistnevnte er i dag i trafikk i selskapets rutenett. LN-FVB ble levert nytt til Ryukyu Air Commuter i 2000.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Nye Tromsø lufthavn – skal stå klar i 2024

Nikolai Sogn

Flystansen fra Storbritannia videreføres til 29 desember.

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer