Foto: Avmax Group/Facebook

Da FlyViking i januar 2018 så seg nødt til å innstille driften, ble de tre flyene selskapet leide fra Avmax i Canada fløyet tilbake til eieren. LN-FVA, LN-FVB og LN-FVC har siden dette stått lagret i Canada. I går, 9. desember, kunngjorde Avmax på sosiale medier at de har solgt LN-FVB til Widerøe, og dermed skal flyet som i FlyVikings dager het “Tore Hund” tilbake til norsk jord.

Det kommer også fram av en pressemelding fra Widerøe i dag 10. desember at resten av Dash 8-flåten skal males om fortløpende. LN-FVB skal settes inn i trafikk i løpet av første kvartal 2020 og er allerede ferdigmalt i helt nye Widerøe-farger. LN-FVB blir dermed trolig første Dash med de nye fargene.

Fargeskjemaet kjenner vi fra da det først ble lansert i anledning anskaffelsen av Embraer E190-E2-jetene i 2018. I likhet med E2-flyene har motorene på Dashen blitt mørkegrønne og ensfarget med en liten hvit logo i front. Flykroppen har blitt helhvit, mens halen har fått nytt helgrønt design i tre grønntoner ispedd litt lyseblått.

De siste tre årene har Widerøe kjøpt to andre fly fra Avmax, nemlig flyene LN-WIX og LN WIW. Sistnevnte er i dag i trafikk i selskapets rutenett. LN-FVB ble levert nytt til Ryukyu Air Commuter i 2000.

ANNONSE
Forrige artikkelVil satse på økonomiseter med gode sovemuligheter
Neste artikkelSkadet Airbus-fly for store beløp under vedlikehold hos Lufthansa Technik