Widerøe kommenterer lånegarantien fra regjeringen

Foto: Hans O. Nyborg

Widerøe er svært fornøyd med de tiltakene regjeringen og Stortinget har lagt frem i dag. Tiltakene sikrer helt nødvendig grunnleggende kollektivtransport i Norge, i en veldig spesiell situasjon.

Widerøe har vært i løpende dialog med myndighetene de siste ukene. Vi har spilt inn de utfordringene vi står i og hvilke tiltak vi har behov for. Vi opplever at både Samferdselsdepartementet og partiene på Stortinget har vært svært lydhøre for de innspillene som vi har gitt, og vi er imponert og takknemlig for den treffsikkerhet og det tempo som Storting og Regjering har vist for å komme frem til gode løsninger.

Spesielt er Samferdselsministerens initiativ til å opprettholde et tilbud i hele Norge gjennom kjøp av trafikk på kommersielle ruter gjennom krisen en klok og prisverdig beslutning.

Widerøe har ikke behov for tilførsel av likviditet på kort sikt, men statlige garantier skaper trygghet for et godt transporttilbud i distriktene fremover. Det gjør at vi kan arbeide videre med vår bank, Sparebanken Nord-Norge, som allerede har varslet at de stiller opp for å sikre en god stabilitet fremover. 

ANNONSE
Forrige artikkelPressekonferanse: Gir luftfarten i Norge lånegaranti på seks milliarder kroner
Neste artikkelEn god start, men det holder ikke i lengden