Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Widerøe kutter i og legger ned ruter på kortbanenettet

Widerøe ser seg dessverre nødt til å redusere tilbudet på en rekke kortbaneruter for å tilpasse oss dagens rammebetingelser, skriver selskapet i en pressemelding. Reduksjonene vil gjennomføres i store deler av kortbanenettet. Spesielt hardt rammet blir Evenes der Widerøe legger ned rutene til Bodø og Andenes. Totalt kuttes 4000 avganger i året, 15 % av den kommersielle produksjonen på kortbanenettet. Endringene trer i kraft 4.mai 2020

-Vi kutter dessverre helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-Norge, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen. -Vi er i en fortvilt situasjon. Vi vet at resultatet av disse kuttene blir en transportstandard i en rekke distriktskommuner som ikke er i nærheten av å dekke reisebehovet. Likevel har vi ingen valg. Vi har hatt dialog med Samferdselsdepartementet og vår anbefaling er at flere av disse ruteområdene tas inn som anbud, avslutter Nilsen.

Rutekuttene vil skje på følgende områder:

*Bodø – Evenes legges ned.

*Andenes – Evenes legges ned. Andenes – Bodø flys direkte og via Stokmarknes. Antall avganger Bodø – Andenes blir likt som i dag.

*Bodø – Svolvær: Avgang fra Bodø 06:50 legges ned mandag og tirsdag.

*Svolvær – Bodø: Avgang fra Svolvær 07:30 legges ned mandag og tirsdag.

*Bodø – Mo i Rana avgang fra Bodø 06:25 legges ned torsdag-fredag.

*Mo i Rana-Bodø: avgang fra Mo i Rana 07:15 legges ned torsdag fredag. 

*Florø – Oslo: Avgang fra Florø 09:25 legges ned torsdag og fredag.

*Bergen – Florø: Avgang 22:00 legges ned onsdag, torsdag og fredag.

*Florø – Bergen: Avgang 06:30 legges ned torsdag og fredag.

*Tromsø – Vadsø: Avgang 10:25 fra Tromsø legges ned søndag.

*Vadsø – Tromsø: Avgang 11:55 fra Vadsø legges ned søndag.

*Tromsø – Alta: Avgang fra Tromsø 08:20 legges ned alle ukedager.

*Alta – Tromsø: avgang fra Alta 09:15 legges ned alle ukedager.

*Oslo – Hovden: Avgang fra Oslo 08:00 legges ned alle ukedager fra 1.april.

*Hovden – Oslo: Avgang fra Ørsta/Volda 09:25 legges ned alle ukedager fra 1. april.

*Tromsø – Hammerfest: Avgang fra Tromsø 16:20 legges ned på mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.

*Hammerfest – Tromsø: Avgang fra Hammerfest 17:20 legges ned på mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.

*Direkteruten Oslo – Sandnessjøen legges ned i oktober, november, desember, januar, februar og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul.

*Direkteruten Oslo – Brønnøysund legges ned i oktober, november, desember, januar, februar og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul

*Direkteruten Oslo – Mo i Rana legges ned i oktober, november, desember, januar, februar og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul.

*Direkteruten Oslo – Svolvær legges ned i oktober og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul.

*Direkteruten Oslo – Leknes legges ned i oktober og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul.

*Direkteruten Oslo – Namsos legges ned i oktober, november, desember og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul.

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer