Connect with us
Widerøe

Norge

Widerøe lanserer jet-rute til Tyskland, Danmark og Sverige

Under en pressekonferanse på Bergen Lufthavn Flesland i dag ble det lagt frem planene for at Widerøe neste år åpner fire nye utenlandsruter fra flyplassen.

Det er Hamburg, München, Billund og Göteborg som skal opereres blant annet med flyselskapets nye jetfly Embraer E190E2. Rutene skal korrespondere med Hurtigrutens avganger fra Bergen.

Rutene fra Bergen til Gøteborg og Billund skal opereres med Dash 8 Q400.

I følge selskapet blir det 100.000 flyseter Widerøe skal kunne øke sin kapasitet med mellom Bergen og Europa.

-Allerede i april neste år skriver vi luftfartshistorie, når våre nye, 114-seters, miljøvennlige jetfly tar av fra Bergen til Tromsø og Bodø. Disse supermoderne E190-E2 vil også settes inn på de nye utenlandsrutene til Hamburg og München, som åpner 13. og 14. august, forteller administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe.

Flyselskapet skal fly flere av rutene med sitt nye jetfly Embraer E190-E2 med 114 seter ombord.

-Denne nye satsningen fra Widerøe med utgangspunkt fra Bergen er svært gledelig for norsk luftfart. De nye rutene som er lansert i dag er gode og sterke ruter som vi har stor tro på, sier Konsernsjef i Avinor Dag Falk-Petersen.

Flyselskapet lanserer også en egen rute fra Kristiansand til London neste sommer.

-Potensialet for økt turisme og forretningsreisende fra London til Kristiansand er også stort. Vi gleder oss til å ønske både gamle og nye passasjerer velkommen om bord, sier Stein Nilsen.

Flere nyheter

Flyhistorikk

Advertisement

FLERE FRA Norge