8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Embraer 190E2 - Foto: Widerøe

Widerøe leier inn Embraer-fly frem til november

Flyselskapet Widerøe har leid inn et Embraer E-190-E2, som det fjerde E-jetflyet av denne typen i flåten. I følge selskapet er dette flyet kun leid inn frem til november i år.

I en pressemelding skriver Widerøe at selskapet er glade for å kunne kunngjøre at den fjerde Embraer 190-E22 med registrering LN-WEX inngår i Widerøeflåten under midlertidig leieavtale til november 2019. Widerøe har hatt stor etterspørsel innen charter- og ACMI-markedet. Ved å inkludere LN-WEX til flåten vil Widerøe i høysesongen kunne utvide ytterligere. 

Da Widerøe i fjor inntok jetperioden, var en av strategiene å øke kapasitet til charter- og ACMI markedet. Vi er tilfreds over den positive responsen så langt og begeistret over å ha fått denne muligheten til å kunne utvide ytterligere.

Det var Widerøes egne kapteiner Stig Frode Eikrem og Espen Bergsland som førte flyet hjem til Norge. De forlot Embraers fasiliteter med det helt nye flyet fredag og mellomlandet først i Resife, Nord-Brasil. Derfra fløy de de i 5,5 timer over Atlanterhavet til Las Palmas før de landet i Bergen lørdag kveld. Flyet blir nå tauet inn i Widerøs hangar på Flesland for innfasing og arbeid med kabinen for å møte norske myndighets- og Widerøe krav. Deretter vil LN-WEX bli tatt i bruk på på Widerøes rutenett og charteroperasjon.

For øyeblikket er dette en korttidsleie og ikke et permanent tillegg til Widerøes flåte. Beslutninger om en eventuell permanent utvidelse av flåten vil bli tatt på et senere tidspunkt avhengig av markedsutviklingen.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer