Widerøe med passasjerrekord – ser mørkt på høsten

Foto: Hans O. Nyborg

Widerøe satte ny passasjerrekord med 310.000 passasjerer i september. Dette slår forrige rekord fra mai i år med 308.000 passasjerer. Markedsutsiktene er likevel langt svakere enn forventet og nå frykter selskapet for at det blir en lang og tøft høst etterfulgt av vinteren.

– Vi er ikke fornøyde med det vi ser i markedet fremover. Nedkjølingen i norsk økonomi er svært effektiv og ikke overraskende får dette også effekt på etterspørselen etter flyreiser. Det er spesielt blant ferie- og fritidsreisende vi har sett stor vekst etter pandemien. Når ser vi nedkjøling både blant ferie- og fritidsreisende samt tradisjonelle forretningsreisende. Vedvarende høy drivstoffpris og gjeninnføringen av Flypassasjeravgiften har økt kostnadene betydelig for flyselskapene, men i motsetning til resten av Europa gjør stor overkapasitet og tøff priskonkurranse på det norske innenlandsmarkedet det umulig å sende denne regningen videre til norske passasjerer, sier Kommersiell Direktør i Widerøe Christian Skaug. 

Som følge av bleke markedsutsikter tilpasser Widerøe kapasiteten og har allerede kuttet produksjon for vinteren tilsvarende ett fly fra og med oktober. Det forventes lavere etterspørsel og fortsatt høye drivstoffpriser utover høsten og gjennom vinteren melder selskapet i en pressemelding.   

September kommer heldigvis også med gode nyheter. Samarbeidsavtalen med Norwegian er ferdigstilt og vi vil være klare på norsk innenriks allerede fra 25. oktober. Samarbeidet med Norwegian betyr at alle innenlands strekninger hos Norwegian kan kombineres med alle strekninger i Widerøe fra denne datoen. Videre jobbes det med at vi raskest mulig, og i løpet av høsten, også får knyttet oss til Norwegians utenlandsruter. Foreløpig kan kombinasjonsreiser med Widerøe og Norwegian kun bestilles på Widerøes plattformer.

– Dette er strålende nyheter for alle de som er avhengige av fly for å kunne leve og bo i Distrikts-Norge, sier Konsernsjef Stein Nilsen i Widerøe. Våre kunder får over natten langt flere alternativer når de skal reise rundt om i Norge, og snart vil dette også gjelde Norwegians mange utenlandsdestinasjoner, avslutter Skaug.

ANNONSE
Forrige artikkelSlutt for helt spesiell Boeing 747 – Siste flyvning fullført
Neste artikkelAirbus ønsker forslag til dekor på nytt fraktfly