12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Widerøe med unikt opplegg for EFB

Widerøe har valgt Fokker Services i Nederland til å installere EFB-system (Electronic Flight Bag) tilpasset for ipad.

Fokker skal installere systemet i forbindelse med 38 Dash 8 fly av typen 100, 200, 300 og 400.

EFB-systemet som er klasse 2, type B er tilpasset forbruk på ipad, er et kostnadseffektivt system som krever minimalt med tid hvor flyene er ute av trafikk, på grunn av installering.

Fokker Service skal produsere en spesialtilpasset ARINC 429 kontakt som skal overføre data mellom flyet og ipad-platformen i sanntid.

Widerøe blir det første selskapet som tar i bruk denne type forbindelse mellom flyets datamaskin og lesebrettet fra Apple.

-Dette nye systemet vil gi oss muligheten til å ha en papirløs cockpit, hvor besparelsen også er deretter. Det at vi vil kunne koble ipaden sammen med flyets datamaskin og at disse vil kommunisere med hverandre, gir oss en helt nye verden å operere under, sier Chief Pilot Technical i Widerøe, Erik Hauknes i en pressemelding.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer