-4 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Widerøe og SAS flyr flest flyvninger i Europa nå

Store deler av flyene verden over står på bakken, men noen flyselskap flyr fortsatt flyvninger som er helt nødvendige for at samfunn skal fungere.

Widerøe og SAS er nå to av få selskap som er på toppen av antall flyvninger daglig i Europa. I en melding som ble publisert is sosiale medier av Eamonn Brennan i Eurocontrol, går det frem at DHL Express er selskapet med flest flyvninger akkurat nå, mens på andre plass er Widerøe, etterfulgt av SAS.

Widerøe fløy 2. april 192 flyvninger, SAS 123. DHL hadde 253. Den 4. april hadde Widerø til sammen 404 flyvninger, mens SAS hadde 1041 flyvninger.

I følge NRK topper Widerøe statistikken i Europa nå ettersom selskapet flyr helt nødvendige ruter som er skal fortsette å fly etter avtale med Samferdselsdepartmentet.

Widerøe er også klar på at det vil bli reduksjoner i antallet flyvninger fremover, først og fremst fordi flyene ofte har få eller ingen passasjerer.

– Vi justerer noe ned på rutene i maiprogrammet, og på anbudsrutene. Det har ingen hensikt å fly uten passasjerer. Vi skal ikke fly med null passasjerer bare for å fly, vi må ta hensyn til klimaet også, sier Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Silje Brandvoll  til NRK.

Andre nyheter

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Wizz Air kutter i rutetilbudet i Norge

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer