14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no
Foto: Steffen Sundt

Widerøe reduserer tilbudet på en rekke kortbaneruter

Grunnet den pågående korona-pandemien og nedgang i etterspørsel har Widerøes Flyveselskap sett seg nødt til å nedskalere tilbudet sitt på flere ruter. Den utløsende faktoren er at staten fra 31. oktober stanser lettelsene som flyselskapet har fått. Destinasjonene som berøres er Skagen, Vadsø, Kirkenes, Florø og Hovden.

Se nederst i artikkelen for full oversikt over endringer.

Disse rutene som berøres har i flere år vært utsatt fordi lønnsomheten har gått ned. Siden mars måned har Samferdselsdepartementet kjøpt et minimumstilbud på flere kommersielle ruter for å sikre tilbudet i distriktene. Fra og med 31. oktober opphører disse, og rutene blir dermed en utgift for flyselskapet. I tillegg til dette vil ikke selskaper i luftfartsindustrien lenger få lettelser i skatter og avgifter.

“Widerøe er ikke fornøyd med det rutetilbudet som de berørte destinasjonene får som følge av de justeringer som vi nå er nødt til å gjøre. Dessverre har vi ingen valg og er nødt til å tilpasse oss de rammebetingelsene og etterspørsel som til enhver tid gjelder, sier Christian Skaug, Kommersiell Direktør i Widerøe. Vi er et kommersielt selskap som kjemper for å overleve midt i en pandemi. Uten statlig hjelp klarer vi dessverre ikke å opprettholde disse rutene, og det er vi oppriktig lei oss for, avslutter Skaug.”

Her er endringene flyselskapet vil foreta, gjeldende fra 1. oktober:

  • Direkteruten fra Skagen til Tromsø kuttes. Passasjerer som skal til/fra Tromsø må da reise via Bodø. Vi beholder to daglige avganger mellom Bodø og Skagen.
  • Vi fjerner formiddagsavgangen fra Vadsø til Tromsø og går da fra 2 daglige avganger til 1 avgang.
  • Vi går fra 2 til 1 daglig avgang Kirkenes og Tromsø.
  • Vi går fra 4 til 3 daglige avganger mellom Florø og Bergen.
  • Vi går fra 2 til 1 daglig avgang mellom Florø og Oslo.
  • Vi går fra 2 til 1 daglig avgang mellom Hovden og Oslo. Det vil fortsatt være et tilbud via Sogndal.

Ingen av anbudsrutene påvirkes av endringene.

Andre nyheter

Ber norske myndigheter om hjelp – Kommer ikke gjennom vinteren uten

Hans Olav Nyborg

Widerøe flytter alt av vedlikehold hjem til Norge

Hans Olav Nyborg

Norwegian åpner nytt kontor i Riga

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer