Widerøe skal fly Bergen til London

Embraer 190E2 - Foto: Widerøe

Selv om reiserådene fra Utenriksdepartementet er ventet å vare godt ut over høsten, velger nå Widerøe å etablere ruten mellom Bergen og London. Selskapet skal benytte sine Embraer 190-E2 fly på ruten som flys til London Southend.

Southend ligger rundt en times tid fra sentrum av London. Flytiden fra Bergen til London er på 1 time og 50 minutter.

Vi styrker vårt fokus på Bergen som knutepunkt for trafikk i hele landet, sier Kommersiell Direktør Christian Skaug.

Ruten skal starte opp 31. august i år og vil ha avganger på mandager og fredager.

– Vi bygger med dette videre på nettverket Widerøe har utviklet i og rundt Bergen og Vestlandet de senere årene. Vi begynner forsiktig, men dersom vi ser at tilbudet blir godt mottatt vil vi vurdere å sette inn flere ukentlige avganger, avslutter Skaug.

Widerøe skriver i en pressemelding; Etterspørselen etter flyreiser har falt betydelig etter at Europa ble truffet av korona-krisen. Det betyr et krevende marked, men også noen muligheter. Avgiftsstrukturen i Norge er slik at det er mer lønnsom å fly utenlands enn innenriks, da både merverdi- og passasjeravgiften bortfaller helt eller delvis. Widerøe er et nisjeselskap som skal betjene trafikkstrømmer som er tilrettelagt for en noe mindre flytype. Widerøes nye jetfly med sine 114 seter er som skreddersydd til å betjene denne strekningen.

ANNONSE
Forrige artikkelLegger ned datterselskap i Tyskland – 1200 mister jobben
Neste artikkelSwissport nær å si opp halvparten av sine 8500 ansatte i Storbritannia