-4.1 C
Oslo
25/01/21
Hangar.no
Embraer 190E2 - Foto: Widerøe

Widerøe skal fly Bergen til London

Selv om reiserådene fra Utenriksdepartementet er ventet å vare godt ut over høsten, velger nå Widerøe å etablere ruten mellom Bergen og London. Selskapet skal benytte sine Embraer 190-E2 fly på ruten som flys til London Southend.

Southend ligger rundt en times tid fra sentrum av London. Flytiden fra Bergen til London er på 1 time og 50 minutter.

Vi styrker vårt fokus på Bergen som knutepunkt for trafikk i hele landet, sier Kommersiell Direktør Christian Skaug.

Ruten skal starte opp 31. august i år og vil ha avganger på mandager og fredager.

– Vi bygger med dette videre på nettverket Widerøe har utviklet i og rundt Bergen og Vestlandet de senere årene. Vi begynner forsiktig, men dersom vi ser at tilbudet blir godt mottatt vil vi vurdere å sette inn flere ukentlige avganger, avslutter Skaug.

Widerøe skriver i en pressemelding; Etterspørselen etter flyreiser har falt betydelig etter at Europa ble truffet av korona-krisen. Det betyr et krevende marked, men også noen muligheter. Avgiftsstrukturen i Norge er slik at det er mer lønnsom å fly utenlands enn innenriks, da både merverdi- og passasjeravgiften bortfaller helt eller delvis. Widerøe er et nisjeselskap som skal betjene trafikkstrømmer som er tilrettelagt for en noe mindre flytype. Widerøes nye jetfly med sine 114 seter er som skreddersydd til å betjene denne strekningen.

Andre nyheter

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer